WhatsApp App
met
ons!
Bel direct 06 4625 5422 Offerte aanvragen
✓ Kwaliteit gegarandeerd✓ Volledige service✓ Duurzame constructies✓ Expert vochtwering✓ Maatwerk oplossingen✓ 30 jaar garantie
Facebook

Souterrain uitdiepen & kelderbouw

Kelderbouwers in actie

Herfst wordt winter. We leven weer binnen en dan kan ruimtegebrek zomaar opspelen. Zo heb je bijvoorbeeld wel een souterrain, maar eigenlijk is dat niet diep genoeg om een fijne leefruimte te zijn. En dat is nou precies wat je wél wilt. Geen nood, onze kelderbouwers doen er wat aan!


Na uitdiepen volgt kelderbouw

Op waterdichtekelder.nl kun je lezen over het uitdiepen van dit souterrain. Het was even doordouwen, maar de bodem ligt nu ruim 1 meter dieper. De modderige bodem – wat dacht je van optrekkend grondwater – wordt compleet afgedekt met zwaar folie uit één stuk en verhard tot een praktische werkvloer voor onze mensen. Dan kan het mooiere vakwerk beginnen, de daadwerkelijke kelderbouw. Dat betekende voor dit souterrain naast waterdicht maken ook de fundering aanpassen, want die moet wel de hogere muren van het souterrain ondersteunen.


Oersterk met gewapend beton

Als de uitgediepte wanden aangesmeerd en waterdicht gemaakt zijn, is het souterrain klaar voor de constructievloer met staalmatten en beton. Elke fase van de kelderbouw voeren wij met zorg uit. Bekijk onze filmpjes op Facebook maar eens, hoe zorgvuldg onze kelderbouwers het beton opspuiten en uitvlakken. Bij dit souterrain werd de onderste helft van de wanden ook nog versterkt met een 'bak' van gewapend beton (lees ons vorige blog). Tot slot de kozijnen van de oude ramen vernieuwd. Het resultaat: een waterdicht souterrain dat de gewenste ruimte biedt.


Tip

Kelderbouw kan in alle seizoenen. Denk je al langer na over het uitdiepen van je kelder of souterrain? Bel ons nu en we bekijken samen de mogelijkheden. Wie weet profiteer jij dan volgende winter al van meer leefruimte.