WhatsApp App
met
ons!
Bel direct 06 4625 5422 Offerte aanvragen
✓ Kwaliteit gegarandeerd✓ Volledige service✓ Duurzame constructies✓ Expert vochtwering✓ Maatwerk oplossingen✓ 30 jaar garantie
Facebook

Onderkelderen fase 1

Kelderbouwer gevraagd

Winter en al een flinke vorstperiode gehad. Niks mis met een mooie winterse wandeling, maar het grootste deel van de tijd zitten we toch binnen. Veel van onze (toekomstige) klanten merken juist in de winter dat ze meer ruimte nodig hebben en vragen ons de woning te onderkelderen.


Onderkelderen? Wat is dat precies?

Simpel gezegd: een kelder bouwen onder een pand waar eerst geen kelder was, of hooguit een kruipruimte. Maar onderkelderen is verre van simpel. De bouwers van de woning hebben in de dragende constructies geen rekening gehouden met een kelder. Waarom zouden ze ook? Daar begint het dus mee. Het eerste wat wij doen is de kelder uitgraven en metselwerk en fundering aanpassen, draagbalken aanbrengen waar nodig en bestaande constructies stutten tijdens het werk. Het is gewoon ontzettend belangrijk dat dit meteen goed gebeurt, want later is te laat!


Grof graafwerk, maar toch uitkijken!

Lekker makkelijk, zul je denken, met de schop en een minigravertje aan de gang. Maar onder de grond en in een kruipruimte kunnen allerlei leidingen lopen: voor elektra, gas en water, of voor een ouderwetse oliekachel. In een kruipruimte zie je ze nog lopen, maar onder de grond is het vaak gissen, zeker bij oudere huizen. Het is natuurlijk de bedoeling dat die leidingen intact blijven, dus moeten wij wel zorgvuldig te werk gaan. Oké, de kelderrruimte is uitgegraven, en dan? Je ziet, één blog is echt niet genoeg voor een kijkje in de keuken van de kelderbouwer. Wordt vervolgd...


Tip

Lijkt het jou absoluut onmogelijk om onder jouw huis een kelder te bouwen? Het zal je verbazen wat er allemaal wél kan op het gebied van kelderbouw. Laat ons de situatie bekijken en je krijgt vrijblijvend een professioneel advies.