WhatsApp App
met
ons!
Bel direct 06 4625 5422 Offerte aanvragen
✓ Kwaliteit gegarandeerd✓ Volledige service✓ Duurzame constructies✓ Expert vochtwering✓ Maatwerk oplossingen✓ 30 jaar garantie
Facebook

Fundering aanpassen voor kelderbouw

Lente, handen uit de mouwen!

De lente breekt aan, de natuur ontwaakt, maar voor onze kelderbouwers is een winterslaap geen optie. Wij zijn altijd energiek aan de slag en diverse klanten (die het in de winter wél bij kleine klussen houden) komen juist nu met de wens om hun bestaande kelder te vergroten.


De basis voor degelijke kelderbouw

Een oude kelder verbouwen is altijd een heikele klus. Dan is het fijn als je een kelderbouwer hebt die precies weet wat hij doet en bovendien het hele project van A tot Z kan organiseren en uitvoeren. En dat kunnen wij. Uiteraard beginnen we bij A, de fundering van de kelder, want zonder degelijke fundering vraag je om problemen. Stel je hebt helemaal geen kelder, of alleen een kruipruimte, of een te lage kelder. In al die gevallen moet de ruimte dieper uitgegraven worden en soms blijkt dan dat de fundering te kort is, dus niet diep genoeg de grond in gaat.


Onderblokken van bestaande fundering

Een goede oplossing voor te korte fundering is het fundament verlengen door te onderblokken. Daarbij wordt onder de bestaande fundering met grote blokken een extra laag metselwerk aangebracht tot de vereiste diepte bereikt is. Dat moet wel met beleid gebeuren. Alles moet goed uitgemeten en berekend worden, en bestaande constructies stutten we tijdens het werk om verzakken te voorkomen. Als ervaren kelderbouwers hebben wij de nodige machines en materialen paraat. Eén ding is zeker: met onze fundering staat jouw kelder straks als een huis.


Tip

In feite begint kelderbouw altijd met een plan. Wij gaan samen met jou om tafel. We combineren jouw wensen en ideeën + de situatie ter plaatse + onze expertise om tot een kelderplan te komen dat aan alle eisen voldoet.