WhatsApp App
met
ons!
Bel direct 06 4625 5422 Offerte aanvragen
✓ Kwaliteit gegarandeerd✓ Volledige service✓ Duurzame constructies✓ Expert vochtwering✓ Maatwerk oplossingen✓ 30 jaar garantie
Facebook

Onderkelderen fase 2

Kelderbouw in weer en wind

De lente laat nog even op zich wachten. Brrr, koud voor de tijd van het jaar. Maar een beetje nachtvorst belet ons niet om de grond in te gaan voor kelderbouw. Mooi project gehad: een woning volledig onderkelderen. "En doe ook nog maar een stukje onder de tuin, kelderbouwer."


Nieuwe kelder van vloer tot plafond

Over het graafwerk en het stutten hebben we het al gehad. Maar dat stutten was hier wel een dingetje. De hele woning met tussenwanden en al ligt boven de nieuwe kelder en die woning mag natuurlijk niet instorten. We hebben dus HEEL VEEL gestut tijden het hele proces van de kelderbouw. De grote kelderruimte hebben we overspannen met zware balken, maar dat was niet genoeg. Daar moest overdwars nog een grote stalen H-balk onder. Die plaatsen wij met een takelwagen met lange arm tot ver in de kelder. Man, dat moet je gewoon gezien hebben!


De kelderbouw vordert gestaag

Als de constructie van het kelderplafond gereed is en de kelderwanden goed gefundeerd zijn, zodat ze de woning kunnen dragen, kunnen we de keldervloer (ruw) afwerken. Eerst de stalen wapening aanbrengen en dan beton storten. Voilà, een vloer van gewapend beton. Die vloer moet natuurlijk drogen, maar als dan de laatste stutten verwijderd zijn, is de ruwbouw klaar. Een gigantische kelder, die mooi afgewerkt kan worden. Klinkt simpel, maar in de praktijk komt er veel meer bij kijken. Daarom is een goede planning cruciaal in kelderbouw en dat doen wij dus. Wordt vervolgd...


Tip

Twijfel je of Holland Kelderbouw de beste keus is voor jouw kelderproject? Dit zeggen onze klanten: "De offerte was de beste qua prijs." "Topwerk van een topvakman!" "Kwaliteit waar je U tegen zegt." "Wij hebben weer zeeën van ruimte."